Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkryddiga vegetariska bullar med rotfrukstgratäng och rårörda blåbär

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det doftar jul i köket när du steker de här bullarna, och de vackra små gratängerna blir garanterat en succé. Att röra egna blåbär och servera till känns extra lyxigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de frysta blåbären med sockret i en stor skål och låt stå i rumstemperatur medan sockret smälter. Rör om ibland. När sockret smält så rör försiktigt blåbären tills allt socker är upplöst. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ svalt.
  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Blanda créme fraiche med senap, hackad timjan och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Skala rotfrukterna och skär riv dem grovt på ett rivjärn.
  4. Vänd samman rotfrukter och smet och fördela i 6-8 smorda ugnsfasta portionsformar. Strö över resten av osten och grädda i ca 35 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Toppa gärna de färdiga gratängerna med lite färsk timjan.
  5. Låt smöret till bullarna stå framme en stund så att det mjuknar lite och blanda sedan med kryddorna. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek bullarna i smöret på medelvärme ca 8 minuter.
  6. Servera bullarna med rotfruktsgratänger och rårörda blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.