Det doftar jul i köket när du steker de här bullarna, och de vackra små gratängerna blir garanterat en succé. Att röra egna blåbär och servera till känns extra lyxigt och gott!
Instruktioner
- Blanda de frysta blåbären med sockret i en stor skål och låt stå i rumstemperatur medan sockret smälter. Rör om ibland. När sockret smält så rör försiktigt blåbären tills allt socker är upplöst. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ svalt.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda créme fraiche med senap, hackad timjan och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Skala rotfrukterna och skär riv dem grovt på ett rivjärn.
- Vänd samman rotfrukter och smet och fördela i 6-8 smorda ugnsfasta portionsformar. Strö över resten av osten och grädda i ca 35 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Toppa gärna de färdiga gratängerna med lite färsk timjan.
- Låt smöret till bullarna stå framme en stund så att det mjuknar lite och blanda sedan med kryddorna. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek bullarna i smöret på medelvärme ca 8 minuter.
- Servera bullarna med rotfruktsgratänger och rårörda blåbär.
Publicerat den
12 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar