Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julmarmelad

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala apelsinerna, och skär dem och fikonen i små, små bitar. Dela citronen och pressa ur all saft. Ha i apelsinerna, fikonen, kanelstången, citronsaften och vattnet i en kastrull. Slå i sockret och låt allt koka upp. Detta ska nu koka i ca 10 minuter. Ha upp den varma marmeladen på väl rengjorda burkar och låt den svalna innan du sätter på lock.
  2. Svårare än så är det faktiskt inte att göra sin egen marmelad!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • zonale 3 december 2008

    Mycket god och enkel att göra. Upphälld i en fin glasburk blir den en uppskattad julklapp.

  • Daliaflicka 25 november 2009

    Ungefär hur mycket marmelad blir det av satsen? Planerar att ge bort i julklapp till x antal personer.

  • _Alexandra_ 8 december 2010

    En femma i betyg från mig. Jättelätt att göra. Bli två ganska så stora burkar.

  • snickareGbg 17 december 2011

    Fyll burkarna ända upp och skruva på locket direkt på den heta marmeladen, ställ burkarna upp och ner och låt de sedan svalna. I och med detta skapas vacuum i burken när marmeladen svalnar och marmeladen håller hur länge som helst. Förvara upp och ner samt svalt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.