Med mandelfyllning, saffran och julröd glasyr. Bakas i runda, veckade aluminiumformar som inte behöver smörjas.
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst, göres med fördel i matberedare med kniven monterad. Tillsätt övriga ingredienser och till sist äggulan. Kör ihop till en deg.
- Tryck ut i ca 30 veckade, runda aluminiumformar som inte behöver smörjas.
- Vispa ägg och socker till fyllningen och blanda med övriga ingredienser. Mandeln behöver inte skalas.
- Fördela fyllningen i formarna och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
- Låt dem svalna något och vänd dem sedan upp och ner. De lossnar om man knackar lite försiktigt på undersidan. Låt svalna.
- Glaseras med florsocker utrört i lingonsylt, späd efter behov. Glasyren ska vara tjockflytande.
- Går bra att frysa innan glaseringen.
Publicerat den
20 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar