Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julmazariner med saffran

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Med mandelfyllning, saffran och julröd glasyr. Bakas i runda, veckade aluminiumformar som inte behöver smörjas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst, göres med fördel i matberedare med kniven monterad. Tillsätt övriga ingredienser och till sist äggulan. Kör ihop till en deg.
  2. Tryck ut i ca 30 veckade, runda aluminiumformar som inte behöver smörjas.
  3. Vispa ägg och socker till fyllningen och blanda med övriga ingredienser. Mandeln behöver inte skalas.
  4. Fördela fyllningen i formarna och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
  5. Låt dem svalna något och vänd dem sedan upp och ner. De lossnar om man knackar lite försiktigt på undersidan. Låt svalna.
  6. Glaseras med florsocker utrört i lingonsylt, späd efter behov. Glasyren ska vara tjockflytande.
  7. Går bra att frysa innan glaseringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.