Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Vackra ljusblå muffins med silverkulor är vad som behövs för att skapa feststämning. De väldoftande fruktiga bakverken är luftigare än vanlig julkaka. Kom ihåg att göra kristyrstjärnorna en dag i förväg så att de hinner stelna. Får du tag på blå karamellfärg kan du ta någon droppe i kristyren för att få stjärnorna ljusblå och "isiga".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör stjärndekorationen en dag i förväg. Kavla ut sockermassan (eller marsipan eller kristyr) och ta ut 12 stjärnor med en liten pepparkaksform. Ställ undan och låt torka över natten.
  2. Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i muffinsplåtens fördjupningar.
  3. Vispa ihop smör och socker i en skål till en krämig smet. Slå i ägget och rör ner apelsinskal. Vänd ner mjölet och rör ner konjak, torkad frukt och glaserade körsbär.
  4. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda ca 14 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
  5. Om du vill kan du knyta en rosett med tunt band runt varje muffins. Vispa ner florsocker efter hand i två äggvitor till en slät smet. Spar den tredje äggvitan till senare. Häll sedan i citronsaften. Häll glasyren över muffinsen och stö över silverkulor.
  6. Lägg en stjärna på varje muffins, pensla med den återstående äggvitan och strö över ätbart glitter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maja75 7 september 2008

    Hej! Måste fråga: Är det stora muffinsformar som gäller? Trevligt recept annars. Vackert resultat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.