Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julmuffins med marsipan

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Massor med julkryddor! Och längst in en gömma av marsipan! Kan det bli godare!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa Bregott och muscovadosocker till en slät, smidig smet. Rör sedan ned ett ägg i taget och vispa lite. Rör ned russinen (blanda russin och konjak, låt dra ett par timmar) med konjaken i äggsmeten.
  2. Blanda samman mjöl, mandel, choklad, apelsinhack, bakpulver, vaniljsocker och kryddor i en annan skål. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten så att allt blandas.
  3. Rulla 12 kulor av marsipanen/mandelmassan. Klicka ut drygt hälften av smeten i muffinsformar och tryck sedan ned en marsipankula i smeten. Klicka ut resten av smeten så att kulan täcks. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter. Akta så att de inte blir för torra!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.