Baka något att mumsa på till glöggen!!!
De är goda även till te, kaffe och choklad också.
Instruktioner
- Lägg russin och portvin i en bunke och låt dem ligga och dra över natten.
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och rör om. Låt svalna.
- Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Blanda vetemjöl fullkorn, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med russin och portvin samt smör- och mjölkblandningen.
- Sätt muffinsformar i en muffinsplåt eller ta dubbla formar, så blir det stabilare. Fyll formarna till 3/4 och stick sedan ner bitar av grönmögelosten i mitten. Grädda muffinsen i 200 grader i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
Låt dem svalna på galler.
Pudra över florsocker före serveringen.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar