Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julmuffins med portvinsrussin och grönmögelost

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Baka något att mumsa på till glöggen!!! De är goda även till te, kaffe och choklad också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russin och portvin i en bunke och låt dem ligga och dra över natten.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och rör om. Låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Blanda vetemjöl fullkorn, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med russin och portvin samt smör- och mjölkblandningen.
  4. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt eller ta dubbla formar, så blir det stabilare. Fyll formarna till 3/4 och stick sedan ner bitar av grönmögelosten i mitten. Grädda muffinsen i 200 grader i mitten av ugnen ca 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler. Pudra över florsocker före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.