En underbart god risotto i Julens tecken med glögg, russin och saffran.
Instruktioner
- Hacka vitlök och den stora gula löken. Hetta upp olja i en rymlig gryta eller i en traktörpanna. Fräs vitlök, lök, saffran och ris i någon minut. Häll på lite varm buljong, vin och glögg. Låt riset koka på svag värme 45 minuter.
Fyll på då och då med buljong och vin under omrörning.
- Borsta eller skrapa skalen rena på musslorna och dra bort skägget. släng de musslor som inte öppnas när du knackar dem mot diskbänken. Skölj musslorna väl.
- Hacka den mindre löken och fräs den i olja. Tillsätt vin, vatten, persilja och peppar. Koka upp alltsammans.
Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnar sig, ca 5 minuter. Släng de musslor som inte öppnats sig.
- Lägg i persilja, russin och riven västerbottensost i risotton och rör om. Smaka av med salt.
Vänd slutligen ner de kokta musslorna.
Publicerat den
21 november 2011
Skriv kommentar