Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julrisotto

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En underbart god risotto i Julens tecken med glögg, russin och saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitlök och den stora gula löken. Hetta upp olja i en rymlig gryta eller i en traktörpanna. Fräs vitlök, lök, saffran och ris i någon minut. Häll på lite varm buljong, vin och glögg. Låt riset koka på svag värme 45 minuter. Fyll på då och då med buljong och vin under omrörning.
  2. Borsta eller skrapa skalen rena på musslorna och dra bort skägget. släng de musslor som inte öppnas när du knackar dem mot diskbänken. Skölj musslorna väl.
  3. Hacka den mindre löken och fräs den i olja. Tillsätt vin, vatten, persilja och peppar. Koka upp alltsammans. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnar sig, ca 5 minuter. Släng de musslor som inte öppnats sig.
  4. Lägg i persilja, russin och riven västerbottensost i risotton och rör om. Smaka av med salt. Vänd slutligen ner de kokta musslorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.