Gul, vacker och god Julrulltårta att bjuda på vid första advent till glöggen - du måste nog baka fler under helgen - för den är försvinnande god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Täck en långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa ägg, saffran och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Bre ut smeten på papperet i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Pudra socker över kakan och vänd upp på ett papper. Dra bort papperet från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna.
- Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bre fyllningen över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i smörpapper. Förvara kallt.
Publicerat den
19 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan! kan man baka denna dagen innan man ska äta den? =)
Fantastiskt god, kommer gå åt jättesnabbt :)
Riktigt gott. Har bakat den flera gånger med saffran och nu smaksätter jag den med apelsinskal istället.