Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julrulltårta

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Gul, vacker och god Julrulltårta att bjuda på vid första advent till glöggen - du måste nog baka fler under helgen - för den är försvinnande god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg, saffran och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Bre ut smeten på papperet i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Pudra socker över kakan och vänd upp på ett papper. Dra bort papperet från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna.
  4. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bre fyllningen över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i smörpapper. Förvara kallt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • jenniebl 1 december 2011

    Hejsan! kan man baka denna dagen innan man ska äta den? =)

  • Foan 2 december 2011

    Fantastiskt god, kommer gå åt jättesnabbt :)

  • kastela 2 maj 2013

    Riktigt gott. Har bakat den flera gånger med saffran och nu smaksätter jag den med apelsinskal istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.