Kakan får extra mycket smak p.g.a. russinen som legat i konjak några timmar.
Instruktioner
- Lägg russinen i konjaken. Låt dra minst 4 timmar, gärna längre. Rör ut smöret i det heta kaffet. Låt russinen rinna av. Spara konjaken.
- Vispa ägg, socker och sirap till en porös smet. Blanda mjöl med kanel och bakpulver. Rör ner russinen i mjölblandningen. Alla russien måste ha mjöl runt, sig, annars sjunker de till botten i kakan.
- Rör ner kaffeblandningen och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Tillsätt även konjaken som blev kvar från russinen.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min, 175 grader.
- Låt kakan svalna. Skär den i rutor.
Publicerat den
24 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar