Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julrutor med russin

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Kakan får extra mycket smak p.g.a. russinen som legat i konjak några timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i konjaken. Låt dra minst 4 timmar, gärna längre. Rör ut smöret i det heta kaffet. Låt russinen rinna av. Spara konjaken.
  2. Vispa ägg, socker och sirap till en porös smet. Blanda mjöl med kanel och bakpulver. Rör ner russinen i mjölblandningen. Alla russien måste ha mjöl runt, sig, annars sjunker de till botten i kakan.
  3. Rör ner kaffeblandningen och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Tillsätt även konjaken som blev kvar från russinen.
  4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min, 175 grader.
  5. Låt kakan svalna. Skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.