Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julsill

 
Skriv ut

En krämig och supergod julsill som farmor alltid gjorde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av och låt sillfiléerna rinna av i ett durkslag. Skala lök och morot, ev också äpplet. Skär löken i fyra klyftor, sedan i tunna skivor. Skiva moroten tunt. Skär äpplet i 4-6 klyftor. Tag bort kärnhuset och skär i tunna skivor. Skölj gurkorna.
  2. Blanda majonnäs och kesella i en skål. Rör ner det skivade, krossa rosépeppar och lagerblad. Skär hela sillfiléer i bitar. Blanda ner dem.
  3. Låt sillen stå övertäckta och svalt ca 1 dygn. Smaka av med salt, peppar, ev lite socker och sillag. Häll upp i fint krus eller burk och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.