Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julskinka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Klassiskt recept på ugnsbakad julskinka med senapsgriljering som är enkelt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar.
  2. Lägg skinkan i en ugnsform med svålen uppåt. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i skinkan.
  3. Baka skinkan i nedre delen av ugnen i 175 grader tills termometern visar 75 grader.
  4. Tiden det tar är ca 70 minuter per kilo.
  5. Tag ut skinkan och låt den svalna något innan du tar bort nätet. Skär bort svålen. Griljera sedan skinkan om du vill.
  6. Griljering:
  7. (Tag bort nät och svål när när skinkan svalnat lite.) Lägg skinkan i en ugnssäker form.
  8. Blanda ägg och senap och bred över skinkan. Strö över ströbröd.
  9. Griljera i övre delen av ugnen i 200 grader, ca 10-15 minuter.
  10. Ställ skinkan kallt så den svalnar snabbt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.