Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jultårta

 
Skriv ut

En härlig mjuk pepparkaka med julens kryddor och krossade maränger på toppen – som snö.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en kakform.
  2. Blanda samman mjöl, socker, kanel, nejlikor, ingefära och bikarbonat.
  3. Smält smöret och häll i sirapen och rör ner det i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i ca 45 minuter, känn med en sticka om kakan är klar.
  6. Är stickan fuktig, grädda en kort stund till.
  7. Ta ut kakan och lägg upp den på ett tårtfat.
  8. Krossa och strö maränger ovanpå och sikta lite kakaopulver överst.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.