Lätt som en plätt och som en rulltårta utan rulle! Det krämiga mellan saffransbottnarna är magiskt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda ihop mjöl, potatismjöl och bakpulver. Lös upp saffranet i vattnet. Häll saffransvattnet i äggsmeten och vänd ner de torra ingredienserna. Rör försiktigt om till en jämn smet.
- Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen tills gyllene, ca 7 minuter. Vänd kakan upp och ner och dra loss bakplåtspapperet. Låt svalna helt.
- Apelsinsmörkräm:
Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Rör ner färskost, kvarg och apelsinskal.
- Skär kakan på längden och dela i tre delar. Varva kaka, sylt och smörkräm och toppa med endast smörkrämen. Garnera med exotiska frukter som fikon, vindruvor, physalis och kumquat.
Publicerat den
6 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar