Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Källarfranska

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Njut dem nybakade till en fräch sallad.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Tillsätt 37 gr varmt vatten och rör tills jästen löser upp sig. Tillsätt olja, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Rulla ut varje del till en rulle och vänd i vetemjöl. Skär i bitaroch lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 30 min. Grädda i mitt i ugnen i 225 gr ca 8 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tiol 19 maj 2009

    Jättegod och lätta att göra, supergott. mvh Tiol

  • lhea 21 februari 2010

    Jättegoda källarfranska! Kan varmt rekommendera dessa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.