Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Källarfranskor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott vardagsbröd

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt salt,socker & oljan. Arbeta efter hand i mjölet till en smidig deg. Rulla till enlängd,skär i bitar & lägg på smord plåt. Strö lite mjöl över bullarna så får du en trevlig yta. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 minuter. Grädda i 250 grader tills de är gyllenbruna. Låt de svalna på galler utan bakduk så få de en hårdare yta eller med bakduk över om du gillar mjukare yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.