Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärlek på ett fat

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Tårtan är precis vad den heter, kärlek på ett fat. Den är fylld med de läckraste ingredienser med fokus på choklad. Kvinnans bästa vän efter diamanter och spabehandlingar, eller hur? Den tar lite tid men efter första tuggan så inser ni att det var värt varenda minut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka kondenserad mjölk i 1 ½ timme till kola. Koka den i oöppnad burk men ta bort pappret. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna. Smöra och mjöla formen (rund form på 22cm), häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
  2. Låt svalna innan du skär den i tre bottnar
  3. Vispa grädde ganska hårt, inte till smör men den ska ligga kvar i bunken när du vänder på den. Smält mjölkchoklad och vit choklad i separata skålar, i vattenbad eller micro. Blanda grädden med äggulorna (dela upp i två bunkar) Rör ner chokladen i vardera gräddäggblandning. När dulce de lechen har svalnat brer du på den på den understa bottnen. Lägg över den andra bottnen och bre ut mjölkchokladmoussen på bottnen och lägg på den sista bottnen. Bred över den vita chokladmoussen över hela tårtan och garnera med olika chokladdekorationer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.