Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärleksmums

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Denna kaka finns det väl lika många varianter på som bagare och alla säger säkert att just deras är godast. Men då jag fått mycket beröm för den lägger jag in den trots mångfalden av recept på samma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Koka upp vatten och smör så att det smälter. Rör ner det i smeten som hälls i smord och bröad långpanna (30x45). Grädda i 200 grader tills kakan känns torr, ca 25 min. Låt kallna.
  2. Glasyr: Hetta upp florsocker, smör, kaffe och kakao och rör till en slät massa. Smaka av med lite vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och strö rikligt med kokos över.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Fiona 4 augusti 2008

    Tyvärr får jag säga att denna inte alls föll mig i smaken, då den var alldeles för söt, och med för lite smak av choklad. Finns som sagt lika många recept som kockar, och letar efter ett som liknar min mors recept, något jag inte lyckats få tag i än.

  • cgubb03 23 februari 2009

    Tycker detta är en härlig variant av kärleksmums. Jag använde chokladflorsocker till glasyren och det blev toppen. Mycket nöjd, smakade som min mammas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.