Älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos. Baka i långpanna och skär i stora rutor.
-1 plåt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
- 2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- 3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
- 4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
- 5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
- 6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
- 7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
- 8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
- 9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
- 10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
- 11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Publicerat den
27 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Varför är det viktigt att allt är av god kvalitet? Blir det inte lika bra resultat annars?
Hej !! det spelar ingen roll. Det går bra med vanliga ingredinser med.Det blir lika bra med det