Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärleksmums

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En riktig klassiker fast ännu godare, Dom här kakorna har en tendens att bli lite torra men inte den här.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker riktigt ljus och pösigt. Koka upp vatten i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i mindre bitar. Låt det smälta under omrörning. Blanda samman mjölet och bakpulver. vaniljsocker och 2 msk kakao. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en välsmord långpanna 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader Ca 15 min eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna Glasyr: Smält matfettet till krämen i en kastrull. Tillsätt 2 dl grädde, socker, mjöl och kakao. Låt krämen koka tills den tjocknar ca 5 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.