- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Också denna hämtad ur filmen Waitress.
Instruktioner
- Gör pajdegen, klä en form och förgrädda i 175 grader ca 10 min.
- Värm knappt hälften av grädden, crème fraichen och Baileys. Precis innan det börjar koka tillsätts den vita chokladen. Rör om i kastrullen tills chokladen har smält. Låt svalna lite.
- I en annan kastrull smälter man den mörka chokladen med resten av grädden, smör och stött kardemumma. Låt svalna lite.
Klicka först ut lite av den vita krämen i pajskalet och sedan lite av den bruna däremellan.
- Klicka sedan ut den vita på den bruna och tvärtom. Gör cirklar och mönster i chokladen genom att använda en sticka. Toppa med marshmallows. Ställ i frysen tills den stelnar, utan att bli fryst.
Servera med creme fraiche och rivet apelsinskal.
Publicerat den
1 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj vilken god paj! Kardemumma, Bailey's och chokladen fungerade toppenbra tillsammans! Skippade dock marshmallows och creme fraiche eftersom det kändes sött som det var och serverade istället kakan med hallon och lite vaniljglass. Toppenbetyg från de jag bjöd och kakan står sig flera dagar i kylen, toppen!
Vilken paj!! Väldigt söt och mäktig så man får ta små bitar
Helt underbar! Vacker blir den också. Provade även att byta ut kardemumman till urskrapet ur en vaniljstång och serverade lite vaniljkesella till.
Syndigt god, den kommer att göras fler gånger.