Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärlekspaj med vitchoklad, kardemumma och Baileys

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Också denna hämtad ur filmen Waitress.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen, klä en form och förgrädda i 175 grader ca 10 min.
  2. Värm knappt hälften av grädden, crème fraichen och Baileys. Precis innan det börjar koka tillsätts den vita chokladen. Rör om i kastrullen tills chokladen har smält. Låt svalna lite.
  3. I en annan kastrull smälter man den mörka chokladen med resten av grädden, smör och stött kardemumma. Låt svalna lite. Klicka först ut lite av den vita krämen i pajskalet och sedan lite av den bruna däremellan.
  4. Klicka sedan ut den vita på den bruna och tvärtom. Gör cirklar och mönster i chokladen genom att använda en sticka. Toppa med marshmallows. Ställ i frysen tills den stelnar, utan att bli fryst. Servera med creme fraiche och rivet apelsinskal.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Bondbruden 14 juli 2008

    Oj vilken god paj! Kardemumma, Bailey's och chokladen fungerade toppenbra tillsammans! Skippade dock marshmallows och creme fraiche eftersom det kändes sött som det var och serverade istället kakan med hallon och lite vaniljglass. Toppenbetyg från de jag bjöd och kakan står sig flera dagar i kylen, toppen!

  • Christina56 7 augusti 2008

    Vilken paj!! Väldigt söt och mäktig så man får ta små bitar

  • glutten78 25 augusti 2008

    Helt underbar! Vacker blir den också. Provade även att byta ut kardemumman till urskrapet ur en vaniljstång och serverade lite vaniljkesella till.

  • Tingeling13 28 januari 2009

    Syndigt god, den kommer att göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.