Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärlekstårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Bjud på en tårta som är bakad med massor av kärlek! Och så passar den ju perfekt att göra till Alla hjärtans dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och smält smör och blanda till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1½ liter. (Använd gärna en hjärtformad form). Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den vila en stund i formen, stjälp sedan upp den och låt den kallna helt.
  4. Marängsmörkräm: Visp äggvitorna och socker i en skål över vattenbad till en fast maräng som ska bli 65 grader. Ta bort kastrullen från värmen och vispa med elvisp tills marängen svalnat, ca 10 minuter. Klicka i rumsvarmt smör under vispning.
  5. Det är lätt att smeten skär sig och det beror på att ingredienserna har olika temperatur. Låt det stå en stund och vispa, så blir smeten "fin" igen. Mixa jordgubbarna och rör ner i marängen. Även här kan smeten skära sig. Vänta en stund och vispa ihop den igen.
  6. Montering: Dela bottnen i tre delar. Bred lite marängsmörkräm över en botten och lägg på nästa. Bred på vispad grädde och skivade jordgubbar. Lätt på sista bottnen och bred resten av marängsmörkrämen runt om och ovanpå. Spara lite och spritsa små "rosor" runt kanten. Garnera med delade jordgubbar.
  7. Tårtan kan göras dagen före men lägg inte på jordgubbarna förrän den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.