"Röd, generös, lite skör och storartad är denna hyllning till kärleken".
Jättegod tårta.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. koka upp vattnet. Blanda omväxlande ner mjölblandningenoch vattnet i äggsmeten.
Häll smeten i tre smorda springformar med hög kant. En på ca 25 cm i diameter, en på ca 19 cm och en på ca 10 cm
- Grädda i 175 grader i ca 30 min. den minsta ska gräddas något kortare. Låt svalna.
- Fyllningen:
Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 min.
Knäck äggen och separera gulorna från vitorna. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt vaniljsockret.
Krossa hallonen något och häll ner dem i äggsmeten, även saften från dem.
Värm hallonsaften något. krama ur gelatinbladen och lös upp dem i saften. Låt svalan något. Rör sedan ner gelatinbladen i hallonsmetan. Blanda väl. ställ in blandningen i kylen 5-10 minuter så att den tjocknar lite.
Vispa äggvitor till hårt skum. Vispa grädden fast i en annan skål. Vänd ner vitorna och grädden i hallonsmeten. Häll blandningen över kakorna i formarna och eventuellt i en liten form som blir en topp på tårtan och ställ allt kallt.
Lossa kakorna från från formarna och bygg ett torna av kärlek.
- Garnera med färska bär.
Publicerat den
4 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Häller du allt över kakorna,men gör du då extra till att breda på sidorna????????????????????????????