Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärlekstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

"Röd, generös, lite skör och storartad är denna hyllning till kärleken". Jättegod tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. koka upp vattnet. Blanda omväxlande ner mjölblandningenoch vattnet i äggsmeten. Häll smeten i tre smorda springformar med hög kant. En på ca 25 cm i diameter, en på ca 19 cm och en på ca 10 cm
  2. Grädda i 175 grader i ca 30 min. den minsta ska gräddas något kortare. Låt svalna.
  3. Fyllningen: Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 min. Knäck äggen och separera gulorna från vitorna. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt vaniljsockret. Krossa hallonen något och häll ner dem i äggsmeten, även saften från dem. Värm hallonsaften något. krama ur gelatinbladen och lös upp dem i saften. Låt svalan något. Rör sedan ner gelatinbladen i hallonsmetan. Blanda väl. ställ in blandningen i kylen 5-10 minuter så att den tjocknar lite. Vispa äggvitor till hårt skum. Vispa grädden fast i en annan skål. Vänd ner vitorna och grädden i hallonsmeten. Häll blandningen över kakorna i formarna och eventuellt i en liten form som blir en topp på tårtan och ställ allt kallt. Lossa kakorna från från formarna och bygg ett torna av kärlek.
  4. Garnera med färska bär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marinkovic 4 april 2008

    Häller du allt över kakorna,men gör du då extra till att breda på sidorna????????????????????????????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.