Denna chokladstinna tårta är inspirerad av de klassiska mockarutorna. Eller kärleksmums som de även kallas.
Instruktioner
- Ugn 175°
- Smörj och bröa en springform (23 cm i diameter)
med kokos. Smält smöret i en kastrull och koka upp hastigt med mjölken. Låt svalna något.
- Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao samt salt och vänd ner detta i smeten. Tillsätt slutligen smörblandningen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna.
- Vispa grädden fluffig och tillsätt kallt kaffe, kakao och florsocker. Skär den kalla tårtbottnen i två delar och lägg ihop dem med mockagrädde emellan.
- Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad och en nypa salt. Rör om tills chokladen smält och tillsätt smöret under omrörning.
- Bred glasyren i ett jämnt lager över kakan, både topp och sidor. Strö kokosflingor eller flakes över tårtans topp och låt sedan stå i minst 30 minuter innan den serveras.
- Lycka till!
Publicerat den
30 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar