Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe kaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En mjuk kaka som är lättbakad och har mycket smak av kaffe och kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägg och socker vispas pösigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke, och rör ner växelvis med smöret och vattnet i äggsmeten.
  3. Häll smeten i rund form med löstagbar kant och grädda i 200 grader ca 40 minuter.
  4. Glasyren: Smält smöret och blanda i kaffe, kakao och florsocker. Rör om tills det blir en jämn glasyr. När kakan svalnat bred glasyren över.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • saffranste 9 augusti 2008

    Jag saknade info hur man skulle göra med glasyren. Kakan var god!

  • evahellstrom 25 mars 2011

    Gott. Men saknade oxå beskrivning av hur man gör med glasyren - den blev helkass. Men som sagt, jättegott ändå!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.