Instruktioner
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt i en stor skål.
Häll kaffet i en kastrull och värm det på svag värme tillsammans med nougat och Bregott tills allt är smält samman, Låt det svalna något.
Rör ihop kaffeblandningen med äggsmeten.
Rör sedan ned Créme fraiche i smeten.
Rör ihop mjöl och bakpulver i en skål.
Rör sist ihop mjölbladningen med kaffesmeten.
Klicka ut smeten i muffinsformar (gärna jumbostorlek, för toppingen tar plats!) och ställ dem i en muffinsplåt.
Skär nougaten till toppingen i små kuber. Om den är kladdig, låt den ligga en stund i frysen så att den inte klibbar samman.
Vispa äggvitorna till mycket hårt skum.
Vispa ned råsockret i äggvitemassan.
Rör sist ned nougatbitarna i äggvitemassan.
Klicka ut toppingen på smeten i muffinsformarna. Se till så att nougatbitarna fördelas jämnt över alla muffin.
Grädda muffinsen i 175 grader i ca 25 minuter.
3/4 dl vaniljsocker måste väl vara helt tokigt? Låter gott annars, men varför bregott och inte smör?