Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe med guldkant

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kaffe med guldkant var väl känt i början av 1900-talet. Hur den gjordes varierade väldigt i olika delar av Sverige. Ibland som en kaffekask med punsch. I Fritiof Nilsson Piratens roman ”Bock i örtagård” kallas det Punsch med guldkant. Vilket bestod av lika delar punsch och konjak med lite kaffe vid sidan. Detta recept är min egen variant för 2000-talet.

Ingredienser

Instruktioner

Fukta kanten på ett glas som tål värme med punsch. Doppa glaset i strösocker så ni får en sockerkant. Lägg brunt farinsocker i botten och häll på punschen. Fyll sen upp glaset till ¾ med kaffe och rör om. Lägg på vispad grädde och toppa med lite brunt farinsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.