Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe- och valnötsmuffins

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kaffe och valnöt i en läcker kombination. Räcker till 12 normalstora muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 190º.
  2. Kör mjöl och valnötterna i en matberedare tills nötterna är finmalda.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt sedan äggen, ett i sänder och sedan mjöl- och valnötsblandningen.
  4. Blanda kaffepulvret och det kokheta vattnet i en liten skål och rör tills kaffet har lösts upp. Tillsätt kaffevätskan i smeten, rör till en slät smet.
  5. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Tag ut muffinsen och ställ på galler för att kallna.
  6. Topping: Blanda kaffepulvret och det kokheta vattnet i en liten skål och rör tills kaffet har lösts upp. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör sedan ned florsockret lite i taget till en fluffig glasyr.
  7. Bred glasyren på muffinsen och lägg en valnöt ovanpå varje fuffins. Pudra med florsocker före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • doris054 16 januari 2011

    Hej hallå! nu var jag redo att baka detta smarriga recept men såg att det inte var något bakpulver i receptet, är det en miss eller ska det vara så? Törs inte chansa då valnötter är dyrt! och så har jag inte så det räcker till två satser. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.