Kaffe och valnöt i en läcker kombination. Räcker till 12 normalstora muffins.
Instruktioner
- Ugn 190º.
- Kör mjöl och valnötterna i en matberedare tills nötterna är finmalda.
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt sedan äggen, ett i sänder och sedan mjöl- och valnötsblandningen.
- Blanda kaffepulvret och det kokheta vattnet i en liten skål och rör tills kaffet har lösts upp. Tillsätt kaffevätskan i smeten, rör till en slät smet.
- Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Tag ut muffinsen och ställ på galler för att kallna.
- Topping:
Blanda kaffepulvret och det kokheta vattnet i en liten skål och rör tills kaffet har lösts upp. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör sedan ned florsockret lite i taget till en fluffig glasyr.
- Bred glasyren på muffinsen och lägg en valnöt ovanpå varje fuffins. Pudra med florsocker före servering.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej hallå! nu var jag redo att baka detta smarriga recept men såg att det inte var något bakpulver i receptet, är det en miss eller ska det vara så? Törs inte chansa då valnötter är dyrt! och så har jag inte så det räcker till två satser. :-)