Två sorters pannacotta är både dekorativt och gott, här med smakerna kaffe och vanilj
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen till båda pannacottasortern i blöt i kallt vatten i olika kärl.
- Kaffepannacottan: Koka upp grädde, farinsocker och pulverkaffe.
Dra åt sidan och rör i de urvridna gelantinbladen.
Fördela smeten i 6 glas och låt stelna ett par timmar i kylen.
- Vaniljpannacotta: Koka under tiden upp grädde, socker och fröna från en urskrapad vaniljstång.
Tillsätt de urvridna gelantinbladen och rör om.
- Låt stå och dra en stund innan smeten silas.
- Rosta paranötterna i ugnen på 225° i några minuter tills de fått fin färg.
- Häll den avsvalnade vaniljsmeten ovanpå kaffepannacottan och ställ in i kylen igen ett par timmar eller över natten.
- Servera med nötterna.
- Tips: hittar du inte paranötter kan du i stället använda valnötter, hasselnötter eller macadamianötter.
- Lycka till! Njut.
Publicerat den
4 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack så jättemycket! Jag modifierade receptet lite genom att ta en dl av vardera socker och brun farin, detta för att anp,assa det till att jag äter LCHF. Ändringen medförde att jag fick en "bra måltid" för min det. Jag överdriver inte - det här är dengodaste dessert jag någonsin ätit !!!!!
Jag får rätta mig själv där med mängden socker och brun farin. jag ändrade det till en ½dl av vardera. ;)