Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe- och whiskytårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är en tårta som tilltalar vuxna mer än barn. Choklad, kaffe och whisky passar mycket bra ihop och gör detta till en fantastiskt god tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakpapper i en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj papperet och kanten.
  2. Lägg chokladen i en skål och tillsätt kaffe och whisky. Smält samman ingredienserna över vattenbad. Låt svalna i rumstemperatur.
  3. Separera äggen. Vispa vitorna med en nypa salt till ett fast skum. Vispa socker och smör poröst. Tillsätt äggulorna under omrörning. Blanda mandeln och mjölet och rör ner det i sockersmeten.
  4. Tillsätt chokladblandningen i smeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen 30-35 minuter. Låt den svalna.
  5. Gör glasyren. Smält samman choklad och whisky över ett vattenbad. Ta bort skålen och vispa ner smöret. Ställ skålen i kallt vatten och rör tills glasyren har bredbar konsistens. Bred glasyren över tårtan.
  6. Garnera tårtan med sockerdekorationer. Servera gärna tårtan tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Frykh 2 november 2011

    Hej. Vad använder du för Whisky i denna tårta? Skall det vara en rökig eller snäll whisky?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.