- Serverar: 16 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Dessa lätta och porösa gifflar är fyllda med äppelmos. Smaken påminner om wienerbröd trots att inte något extra fett kavlats in.
Instruktioner
- Rör matfett, socker och ägg poröst i en bunke. Smula jästen i en annan bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm, 37 grader, och häll den över jästen. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt först degvätskan och sedan mjölet i äggblandningen. Arbeta ihop allt till en deg. Låt den jäsa övertäckt 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen och knåda den smidig på ett mjölat bord. Dela den i två delar.
- Kavla ut delarna till två runda kakor. Sporra ut 8 snibbar ur varje degkaka.
- Lägg en klick äpplemos mitt på varje snibb. Rulla ihop snibbarna till gifflar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt med skarven neråt.
- Låt gifflarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
24 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Toppengoda gifflar. Men jag valde att fylla med mandelmassa som jag rivit och blandat med mjölk. Mums, mums Merit