Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffefavoriter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Dessa lätta och porösa gifflar är fyllda med äppelmos. Smaken påminner om wienerbröd trots att inte något extra fett kavlats in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett, socker och ägg poröst i en bunke. Smula jästen i en annan bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm, 37 grader, och häll den över jästen. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt först degvätskan och sedan mjölet i äggblandningen. Arbeta ihop allt till en deg. Låt den jäsa övertäckt 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  3. Ta upp degen och knåda den smidig på ett mjölat bord. Dela den i två delar.
  4. Kavla ut delarna till två runda kakor. Sporra ut 8 snibbar ur varje degkaka.
  5. Lägg en klick äpplemos mitt på varje snibb. Rulla ihop snibbarna till gifflar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt med skarven neråt.
  6. Låt gifflarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Merit 8 maj 2008

    Toppengoda gifflar. Men jag valde att fylla med mandelmassa som jag rivit och blandat med mjölk. Mums, mums Merit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.