Det här är en delikat avslutning på en god middag. Kaffefromagen har dessutom den fördelen att den kan lagas till dagen innan och förvaras kallt tills den är klar att servera.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Låt dem ligga minst 5 minuter.
- Blanda kaffet med hälften av sockret och 1 dl grädde i en kastrull. Värm upp försiktigt. Vispa äggulorna med litet av den varma kaffeblandningen. Blanda ned äggulekaffet i kastrullen och värm upp till kokpunkten.
- Ta av grytan från värmen och tillsätt det urkramade gelatinet. Låt krämen kallna. Ett bra sätt är att ha en skål med isbitar under skålen med kräm (eller sätta den på kylklampar från frysen) och röra då och då tills den börjar tjockna. Det kan ta ca 30 minuter. Smaksätt med likör och vaniljsocker.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i resten av sockret, litet åt gången, och vänd försiktigt ned äggviteskummet i kaffekrämen. Vispa resten av grädden och blanda i den.
- Häll upp fromagen i en skål eller i portionsglas och ställ den kallt. Garnera med chokladmoccabönor strax före serveringen.
Publicerat den
12 mars 2008
Skriv kommentar