Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffeglass med choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett lättgjord glass som dessutom är god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en avlång sockerkaksform 1 liter med platsfolie. Vispa för hand i en skål kaffepulver, konjak och äggulorna så att kaffepulvret löser sig. Vispa äggvitor till hårt skum i en skål.
  2. Vispa grädden i en annan och blanda allt. Hälll det i formen och ställ i frysen till nästa dag. Garnera gärna med hackad choklad till serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 25 november 2011

    Tog kakao och Grand Marinie i stället för kaffe och konjak. Smart med sprit i glassen när man inte använder socker. Den blir ju inte lika hårt frusen då. Skulle nog ha varit lite mer generös med kakaon, men receptet är värt ytterligare ett försök. Ska servera frukt till nästa gång

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.