Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Enkel och försvinnande god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form.
  2. Vispa ägg och socker. Blanda i alla torra ingredienser. Smält smöret, häll på vatten och låt koka upp. Häll den heta vätskan över äggvispet. Häll sedan smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ca 35-40 minuter.
  3. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, koka upp. Häll den varma glasyren över den nygräddade kakan.
  4. Äter den gärna ljummen, men sägs vara godast dagen efter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lindanemon 15 juni 2008

    Nu har jag festat till på denna mycket goda kaka! Helt klart en 5:a! Tack :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.