Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Kaffesmakande krämfyllda dubbelkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman allt på bakbordet.Arbeta degen smidig.Dela den i 3 delar o rulla varje del till ca 3-5 cm i diameter.
  2. Lägg rullarna kallt en stund o skär dem sedan i ca 1/2 cm tjocka skivor.Lägg på bakplåtsklädd plåt o grädda i 175 grader.Låt kallna.
  3. Blanda fyllningen,bred den på hälften av kakorna o lägg sedan den andra hälften ovanpå.
  4. OBS!Förvaras kallt!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nilana78 15 augusti 2008

    Kaffekakorna är supergoda. Har detta recept som jag ärvt efter min mormor men där tar man 2 msk kaffepulver istället för 2 tsk. Kanske beroende på hur mycket kaffesmak man vill ha. Hälsningar Anna.

  • jennyjacobsson 2 mars 2010

    Hade tänkt försöka mig på detta idag. Men insåg att det inte står hur länge man ska grädda kakorna. Någon som vet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.