Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekladdkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ljuvligt kladdig kladdkaka. Krossat kaffe ger lite tuggmotstånd och vuxen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och rör ner kakao.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Krossa kaffebönorna i en mortel. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min.
  7. Garnera med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.