Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekola

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god kaka till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tålamod! Kolasmeten ska koka 45 min och doften frestar hela tiden.
  2. 1. Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. 2. Rör och koka upp tills sockret löst sig. 3. Koka sedan livligt utan lock och nästan utan att röra 30-50 min. 4. Lägg bakplåtspapper i en tålig form, 18 x 25 cm. 5. Vid kulprovet, när 1 tsk smet kan formas till en kula i en kopp kallt vatten, är kolan klar (digitaltermometer 122°). Häll kolan i formen, låt den svalna och skär den i bitar medan den ännu är mjuk. 6. Låt kallna helt och packa kolorna i smörpapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.