Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekräm med gräddkalott

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

För den som älskar kaffe är denna dessert ett perfekt alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet enligt anvisningar på förpackningen i en skål kallt vatten. Skär vaniljstången på längden, lägg den i en kastrull med kaffet, låt koka upp. Sänk värmen, ta upp vaniljstången.
  2. Rör ihop äggulorna med sockret och 6 msk av det heta kaffet i en skål. Vispa undan för undan ner äggsmeten i resten av kaffet. Vispa över svag värme tills massan tjocknar. Det får absolut inte koka. Krama ut gelatinet, lägg det i krämen och låt det lösas upp under omrörning. Ställ krämen i kallt vattenbad och låt den svalna under omrörning.
  3. Vispa grädden styv, vänd ner den i den avsvalnade krämen. Fyll krämen i små koppar eller glas, låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.
  4. Garnera med lite vispad grädde och ett körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.