Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffemaränger med aprikosfyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Idealisk Påskbakelse

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vitorna med elvisp. Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning. Lös kaffet i vattnet och tillsätt det. Fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
  2. Fördela smeten i 8 små folieformar på en ugnsplåt. Grädda marängerna klara på nedersta falsen i ugnen i 125 grader cirka 40 minuter. De skall få lätt färg, men vara litet sega inuti. Låt dem kallna i formarna.
  3. Koka upp vatten och socker till såsen. Rör så att sockret smälter. Dra av kastrullen och rör ner kakaon. Rör smeten slät och låt den kallna.
  4. Vispa grädden med vaniljsockret. Låt aprikoserna rinna av väl. Skär av ett lock på marängerna. Ringla litet chokladsås över locken med hjälp av en gaffel.
  5. Fyll marängerna strax före serveringen med grädde och aprikoser och lägg på locken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gurgelfranz 15 april 2009

    Suveränt god lite bakelse! Väldigt söt (vilket jag gillar) men med aprikoserna som bryter fint med sin lite syrliga smak. Mycket lätt att göra och dessutom är det lätt att få dem att se läckra ut. En absolut favorit för mig, tack för det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.