Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kaffemarinerad fläskfile

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Supergod bjudrätt!!

Ingredienser

Instruktioner

1. Skär köttet i 3-4 cm tjocka bitar. Lägg dem på snittytan och platta till dem lite med handflatan. 2. Blanda kaffepulver och soja i en skål. Lägg ner köttet och blanda väl. Låt stå 30 minuter eller mer, vänd köttet ett par gånger under tiden. 3. Stek köttet på båda sidor, ca 4 minuter i en matsked smör på ej för hög värme eftersom köttet då blir mörkt. Tag upp och håll det varmt. Diska ut pannan. OBS! Spara marinaden. 4. Sås:Fräs lök och svamp i en matsked smör tills vätskan kokat in. 5. Blanda vin, marinad, fond, vatten och rosmarin. Häll det över svampen och sjud någon minut. 6. Rör i honungen och majsstärkelsen i lite vatten och koka upp på nytt. Tillsätt smöret i klickar. Lägg i köttet och låt det bli varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.