En läcker kaffeglass med mandelkrokant som ger det lilla extra.
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker luftigt i 3-4 minuter med elvisp. Vispa grädden lätt i en annan skål.
Tillsätt créme fraiche i grädden och vispa försiktigt ihop dem.
- Vänd ner äggsmeten i gräddblandningen. Tillsätt kaffet och rör försiktigt. Lägg glassmeten i en form med lock och ställ den i frysen i minst 4 timmar.
- Smält socker i en tjockbottnad kastrull tills det är gyllene. Tillsätt hackad mandel och rör tills det går ihop till en massa.
- Töm ut blandningen på ett bakplåtspapper och låt den kallna helt. Hacka den sedan till grova smulor med en kniv.
- Ta ut parfaiten ur frysen ca 10 minuter innan servering. Servera kulor av den i glas eller skålar med mandelkrokanten strödd över.
Publicerat den
14 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar