Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffesufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart fluffig kaffesufflé med knapriga och spröda kaffeflarn. Tänk på att bunke och visp ska vara alldeles torra och rena för att få bästa resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att baka flarnet. Det går bra att baka det dagen före och även frysa in det. Sätt ugnen på 175 grader. Häll mjölken i en kastrull med honung och smör. Värm tills smöret smält och tillsätt socker. Koka ca 5 minuter. Tillsätt snabbkaffe, mandel och krossade kaffebönor.
  2. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt så tunt som möjligt. Grädda ca 2 minuter tills flarnet fått fin gyllene brun färg. Låt det svalna helt innan det bryts till lagom stora portionsbitar till serveringen.
  3. Kaffesufflé: Koka upp kaffet i en kastrull och koka ihop tills 4 cl återstår. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Fräs redningen tills den är svagt guldfärgad. Tillsätt mjölk, kaffeextraktet och fröna från den delade vaniljstången och koka alltsammans under omrörning till en tjock smet.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna i en bunke 5 minuter. Tillsätt äggulorna och rör om. Vispa äggvitor, citronsaft och socker till en fast maräng. Vänd först ner en tredjedel av marängen med en slickepott i kaffesmeten till en slät smet och sedan resterande maräng med luftiga tag.
  5. Smörj 4 stora kaffekoppar med smör. Strö socker inuti. Det är viktigt att man är noggrann med smörjningen för att sufflén ska kunna bli hög och inte fastna i kanterna. Grädda i ca 12 minuter.
  6. Servera genast med kaffeflarnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.