Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffetryffel

 
Skriv ut

Runda av middagen med farligt goda kaffetryfflar. Valrhona anses idag som världens bästa choklad. Guanaja 70% kakao: Helbitter, mörk choklad på Criollo- och Trinitario-kakaobönor från Centralamerika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden och tillsätt det frystorkade kaffet.
  2. Rör ned smöret vid 40 grader.
  3. Bryt chokladen i en skål, häll över gräddblandningen och rör om tills chokladen smält.
  4. Häll ut tryffeln på ett fat eller i en fyrkantig form, alternativt långpanna och täck med plastfolie. Låt stå 1 timme i kylen.
  5. Forma tryffeln till kulor eller skär dem i fyrkantiga bitar och doppa i mörk choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.