Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kahlua- & Baileystårta

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ingen smalmat direkt, men mycket god

Ingredienser

Instruktioner

Smält chokladen och rör socker och smör poröst Tillsätt äggen ett i taget under omröring Blanda i chokladen, mjölet och bakpulvret Häll smeten i en bröad form ca 18 cm diameter Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 C i ca 50 min Låt svalna Dela kakan till 3 bottnar Smeta ut marmeladen på en av bottnarna + 1/3 av baileys, vispgrädde och socker (blandat) Lägg på nästa lager och bred på baileysgrädde ovanpå och runt kanterna Lägg på nästa botten Blanda hackade mandeln med kahlua så den blir kladdig garnera kanterna med den ( får ej bli för blöt) Blanda resten av kahluan i vispade grädden Spritsa eller klicka ut den ovanpå tårtan Garnera med vindruvor i halvor och flagad choklad (göres med ost hyvel)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.