Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kahlua cheescake

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ruskigt god är cheescaken med smak av kaffelikören Kahlua. Till kakan serveras en zabaione på vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Kör kex och smält smör tillsammans i matberedaren till jämna smulor. Platta ut dem i en form med löstagbar kant, diameter ca 23 cm, på botten och en bit upp på kanterna.
  2. Grädda bottnen ca 10 minuter i ugnen.
  3. Kör Philadelphiaost, socker, ägg och Kahlua i matberedaren till en jämn smet. Häll smeten i den förgräddade bottnen i formen. Grädda i ugn ca 40 minuter.
  4. Vispa samman äggulor, socker och vatten i en tjockbottnad ganska stor kastrull. Värm på svag värme och vispa kraftigt hela tiden ända tills första kokbubblan syns. Häll snabbt upp i en skål och blanda genast ner finhackad blockchoklad så att den smälter. Låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lippe70 27 maj 2009

    Blev helgens succé. Älskar cheesecake och detta var en riktig höjdare

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.