Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kahluabrowniecheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kahlua och brownie i en samma cheesecake! Kan det bli godare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Kör kexen till smulor i en matberedare. Blanda i kakaopulver och margarin. Tryck ut blandningen i botten av en springform som är 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i 10 min och låt den svalna.
  2. Vispa osten mjuk och luftig med en elvisp och tillsätt sedan socker och maizena. Vispa i äggen ett i taget. Tillsätt kesellan och vispa så att allt blir väl blandat. Rör till sist i Kahlua likören.
  3. Häll lite av cheesecakesmeten i formen och fördela browniebitarna över smeten. Häll på resten av smeten och grädda kakan i ca 60 min eller tills den precis har stelnat i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna. Ställ in den i kylskåpet och låt den stå till dagen därpå.

Kommentarer (1)

  • riinan 5 april 2010

    Njae, vi samtliga 3 här hemma förväntade oss att den skulle smaka mer än vad den gjorde. Den passade inte oss men jag är övertygad om att någon annan säkert tycker att den är perfekt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.