Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaipsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gotländsk specialitet, om du smakat den här på Gotland nån gång så vet du hur otroligt god den är: Vi tycker att denna soppa är en delikatess.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs kaiplöken i smöret tills den blir glansig Tillsätt buljongen och potatisen. Låt koka till potatisen blir mjuk. Tillsätt grädden. Kör soppan i en mixer till en slät och fin konsistens. Smaka av med salt, peppar, pressad citron och en nypa socker. Blir soppan för tjock späd med buljong. Servera soppan het tillsammans med en matsked creme fraiche på topp, samt en nybakad baguette med rikligt med ost emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.