asgod pannkaksvariant från Österrike. Väldigt gott som efterrätt. Serveras med sylt. Plommon sylt är mycket gott till :)
Instruktioner
- Lägg russinen att dra i romen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skilj ägg-gulor från ägg-vitor. Vispa gulorna och strösocker tills massan blir luftig. Blanda ner mjöl, mjölk, salt, citronskal och russin.
- Slå äggvitorna till hårt skum och blanda in försiktigt i smeten.
- Smält matfettet i en stor stekpanna på svag värme.
- Häll i smeten och grädda en-två minuter.
- Ställ sedan in pannan i ugnen och låt den stå där i fyra-fem minuter. Förvänta dig inte mycket färg, färgen är på undersidan.
- Ta ut pannan. Glöm inte att handtaget är varmt!
- Dela pannkakan i bitar med hjälp av två gafflar och stek bitarna ytterligare någon minut.
- Lägg upp bitarna i en hög på fat och pudra med florsocker (vill man piffa till den lite till kan man även ha lite kanel eller kardemumma).
- Servera den varm, gärna med en god fruktkompott till.
Publicerat den
12 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar