Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaiserschmarren

 
Skriv ut

asgod pannkaksvariant från Österrike. Väldigt gott som efterrätt. Serveras med sylt. Plommon sylt är mycket gott till :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen att dra i romen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skilj ägg-gulor från ägg-vitor. Vispa gulorna och strösocker tills massan blir luftig. Blanda ner mjöl, mjölk, salt, citronskal och russin.
  4. Slå äggvitorna till hårt skum och blanda in försiktigt i smeten.
  5. Smält matfettet i en stor stekpanna på svag värme.
  6. Häll i smeten och grädda en-två minuter.
  7. Ställ sedan in pannan i ugnen och låt den stå där i fyra-fem minuter. Förvänta dig inte mycket färg, färgen är på undersidan.
  8. Ta ut pannan. Glöm inte att handtaget är varmt!
  9. Dela pannkakan i bitar med hjälp av två gafflar och stek bitarna ytterligare någon minut.
  10. Lägg upp bitarna i en hög på fat och pudra med florsocker (vill man piffa till den lite till kan man även ha lite kanel eller kardemumma).
  11. Servera den varm, gärna med en god fruktkompott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.