Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kajs vilda biffar

 
Skriv ut

Såsen blir kronan på verket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp grädde och lätt krossade enbär i en kastrull. Låt sakta koka under lock ca 15 min. Sila grädden.
  2. Arbeta ihop i en skål älg- eller nötfärs, ägg och enbärsgrädden (behöver inte svalna) och arbeta färsen jämn och smidig.
  3. Tillsätt lök, crème fraiche och kryddor. Arbeta till en smidig smet.
  4. Forma till portionsstora biffar, satsen ger 8-10 st. Fräs matfett i en stekpanna och bryn biffarna runt om.
  5. Sänk värmen och låt dem eftersteka på svagare värme, tills de är genomstekta.
  6. Lägg upp biffarna på osmort ugnssäkert fat med kant, så att du kan värma biffarna, täckta med folie i ugn.
  7. Sås: Vispa ur stekpannan med 2 ½ dl buljong. Sila skyn och häll i kastrull.
  8. Tillsätt grädde och låt koka någon minut under vispning.
  9. Vispa ihop mjöl och 1 dl buljong till en slät redning och vispa ner i såsen. Tillsätt soja gelé och viltkrydda. Smaka av såsen med ev. ytterligare salt och svartpeppar.
  10. Blanka av såsen med smör och häll över biffarna Konsistensen blir krämig och smaken mild. Strö över gurka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.