Såsen blir kronan på verket!
Instruktioner
- Börja med att koka upp grädde och lätt krossade enbär i en kastrull. Låt sakta koka under lock ca 15 min. Sila grädden.
- Arbeta ihop i en skål älg- eller nötfärs, ägg och enbärsgrädden (behöver inte svalna) och arbeta färsen jämn och smidig.
- Tillsätt lök, crème fraiche och kryddor. Arbeta till en smidig smet.
- Forma till portionsstora biffar, satsen ger 8-10 st.
Fräs matfett i en stekpanna och bryn biffarna runt om.
- Sänk värmen och låt dem eftersteka på svagare värme, tills de är genomstekta.
- Lägg upp biffarna på osmort ugnssäkert fat med kant, så att du kan värma biffarna, täckta med folie i ugn.
- Sås:
Vispa ur stekpannan med 2 ½ dl buljong. Sila skyn och häll i kastrull.
- Tillsätt grädde och låt koka någon minut under vispning.
- Vispa ihop mjöl och 1 dl buljong till en slät redning och vispa ner i såsen. Tillsätt soja gelé och viltkrydda. Smaka av såsen med ev. ytterligare salt och svartpeppar.
- Blanka av såsen med smör och häll över biffarna
Konsistensen blir krämig och smaken mild.
Strö över gurka
Publicerat den
26 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar