En klassisk mjuk kaka kan göras mer spännande med smak av espresso. Denna har dessutom glaserats med kaffeglasyr och garnerats med choklladkaffebönor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggvispet växelvis med mjölk och det avsvalnade matfettet.
- Rör ut kaffepulvret i det heta vattnet. Tillsätt det i äggsmeten.
- Fmörj och bröa en kransform. Häll därefter smeten i formen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter.
- Låt kakan stå några minuter i formen innan den stjälps upp och får svalna på galler.
- Gör glasyren: Smält matfettet och låt det svalna. Rör samman florsocker och kaffe. Tillsätt matfettet och rör allt till en jämn glasyr.
- Bred glasyren över kakan. Garnera med chokladkaffebönorna.
- Goda muffins: Smeten kan också fördelas i välsmorda muffinsformar av aluminium eller i pappersformar. Fyll formarna till 2/3 med smet och ställ dem på en bakplåt. Grädda bakverken mitt i ugnen vid 200 grader i 15-20 minuter. Glasera muffinsen som i grundreceptet.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar