- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Kakan heter faktiskt så, fått den av min fars fru. Väldigt god, allra helst efter någon dag.
Instruktioner
- Ugn: 175 grader.
- Rör smör och farinsocker mjukt och smidigt i en bunke. Tillsätt salt, vaniljsocker, bikarbonat och äggulor. Rör så att allt blandas.
- Tillsätt mjölk och rågsikt, rör så att det precis blandas. Blanda i de mosade bananerna och hackade chokladen.
- Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner vitorna i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form (1 1/2 liter), rund eller avlång.
- Grädda i 45 minuter.
Låt kakan stå kvar i formen några minuter, vänd sedan upp på sockrat smörpapper (sockret kan uteslutas).
Kakan blir ännu godare efter någon dag.
Publicerat den
19 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hur många grader skulle ugnen vara på? Lät som en god kaka. jag provar med 175-200??