Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka för kalorirädda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kakan heter faktiskt så, fått den av min fars fru. Väldigt god, allra helst efter någon dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader.
  2. Rör smör och farinsocker mjukt och smidigt i en bunke. Tillsätt salt, vaniljsocker, bikarbonat och äggulor. Rör så att allt blandas.
  3. Tillsätt mjölk och rågsikt, rör så att det precis blandas. Blanda i de mosade bananerna och hackade chokladen.
  4. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner vitorna i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form (1 1/2 liter), rund eller avlång.
  5. Grädda i 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter, vänd sedan upp på sockrat smörpapper (sockret kan uteslutas). Kakan blir ännu godare efter någon dag.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jessica-larsen 2 september 2008

    hur många grader skulle ugnen vara på? Lät som en god kaka. jag provar med 175-200??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.